SAŁATKA "NIE WIEM"
CZYLI RUKOLOWE KOCHAM CIĘ W KUCHNII
Kocham gotować z Moim Mężem :) Zawsze wyjdzie nam coś pysznego stworzonego z radością. Nie umawiamy się co dodamy...poprostu ja wrzucę to, On to. Kiedy ja kroje coś, on doprawi tym, żeby potem coś wcisnąć... . Ta sałatka była improwizacją po kalafiorowej zapiekance i zgodnym okrzyknięciu..."Jeszcze by coś...." ;) Synek miał uciechę z przyglądania się Rodzicom, jak tańczą po kuchni :) Porcja na dwie osoby:)
Składniki:
40g rukoli
gotowane udko z kurczaka
150g pomidorów
koktajlowych20g fety
kawałeczek ogórka ok. 20g
przyprawa do kurczaka (tak aby obtoczyć kurczaka ze dwie łyżeczki)
pieprz kolorowy świeżo mielony z sola morską do smaku
30g kaparów
oliwa z oliwek
sok z cytryny - 1 plasterek
Udko z kurczaka rozdrobnić na pasemka piórka palcami,
obtoczyć w przyprawie do kurczaka i odstawić na pięć minut.
Pokroić ogórka zielonego w ćwierć plasterki.
Kapary na sitku opłukać pod bierząca wodą, rukolę opłukac i osuszyć.
Dodać ogórka do kurczaka, kapary, rukolę. Dodać rozdobnioną fetę,
i pomidorki koktajlowe przekrojone na pół.
Posypać pieprzem, polać oliwą z oliwek i sokiem z plasterka cytryny.
Pomieszać. Podawać z grzankami i mrożona herbatą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję bardzo za komentarz:)Anonimy proszę o podpis - będzie nam się milej rozmawiać :)