POMARAŃCZOWA PASTA DO CHLEBA
Z KURCZAKA I MARCHEWKI
Moja kolejna propozycja do Tęczowej Książki Kucharskiej :) Wymyślona specjalnie dla niej, jak i z powodów czysto praktycznych - musiałam zutylizować kurczaka i marchew z rosołku :) Pasta wyszła naprawdę smaczna i tak bajecznie prosta, że aż mnie dziwi, że wcześniej nie wpadłam na ten pomysł :) Kilka składników, blender i szybkie śniadanko lub kolacja gotowa :) Świetnie smakuje z ciemnym chlebkiem i plasterkiem kiszonego ogórka na wierzchu. Szczerze polecam.
Składniki:
- kawałki gotowanego kurczaka - u mnie dwa udka
- gotowana marchew z rosołu - u mnie duużo marchewki
- 1/4 dużej cebuli
- 3 łyżeczki ostrej musztardy - u mnie sarepskiej
- 2 łyżki majonezu
- pieprz
- sól
Kurczaka zblenderować razem z marchewką. Cebulkę bardzo drobno pokroić w kosteczkę, dodać do pasty. Dodać musztardy i majonezu, doprawić do smaku. Wymieszać i ..już :) Smaczności !!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję bardzo za komentarz:)Anonimy proszę o podpis - będzie nam się milej rozmawiać :)