Szukaj w blogu

Google Website Translator Gadget

29 lutego 2012

Urodzinowe przystawki cz. 2 - szparagi w szynce :>

ZROLOWANE SZPARAGI



Najprostsza przystawka pod słońcem. Robi się kilkanaście minut. Wystarczy słoiczek szparag, szynka i majonez. Ewentualnie szczypior do przewiązania, ale ja nie miałam akurat pod ręką. Pyszne, proste i stosunkowo tanie. I nawet mojemu Szkrabowi bardzo smakuje :) Świetny sposób na niezapowiedzianych gości. Polecam gorąco :) 

Składniki:
  • słoiczek białych szparag
  • 10-12 plasterków dobrej szynki - mogą być dość duże, ale jeśli będą mniejsze, to wyjdzie Wam więcej przystawek
  • majonez
  • opcjonalnie szczypior

Każdy plasterek szynki smarujemy grubo majonezem. Na nim układamy z boku od 1 do 3-4 szparag - w zależności od wielkości szparag i plasterków szynki. Rolujemy. Ewentualnie każdą roladkę przewiązujemy szczypiorkiem. Układamy na półmisku i gotowe :) Smaczności !!


5 komentarzy:

  1. Szynkę w szparagach bardzo lubię, ale zawsze jadałam na ciepło - szparagi w szynce, ale bez majonezu, podsmażone razem na patelni i do tego sos beszamelowy, norrrrmalnie pyycha!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. hm...zaintrygowałaś mnie ;) Wprawdzie moje awersje do sosu beszamelowego - w sensie robienia, nie jedzenia - dalej istnieją, ale ponieważ został mi słoiczek szparag...to może jutro skocze po szyneczkę, bo tej chyba już nie ma...:) Na pewno doniosę czy mi tez smakowało ;) a te na zimno polecam gorąco - naprawdę robi się mega szybko i jest smaczne, ba genijalne, jeśli goście dzwonią, że będą za 10 minut ;)

      Usuń
  2. Ile tu apetycznych dań na stole:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam taką przekąskę, ale ja ją zawsze zatapiam w galarecie :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję bardzo za komentarz:)Anonimy proszę o podpis - będzie nam się milej rozmawiać :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...