SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ
Z ANANASEM
Z ANANASEM
Bardzo lubię tą surówkę. Dzisiaj uratowała mi troszeczkę humor po gulaszu bannanowym . Mój Mąż miał przy jedzeniu jej zdecydowanie bardziej zadowoloną minkę. Surówka jest prosta, ale bardzo fajna w smaku. Słodko ostra dzięki połączeniu chrzanu i ananasa. Świetnie pasuje do wszelkiego rodzaju schabu i kotlecików.
Składniki:
- mała główka kapusty pekińskiej
- 3-4 plastry ananasa z puszki
- łyżka chrzanu
- 2-3 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- pieprz, sól
Kapustę zszatkować. Ananasa pokroić w kosteczkę. Dodać do kapusty i wymieszać. Przygotować sos z chrzanu, jogurtu, majonezu i przypraw. Polać surówkę - wymieszać.
muszę Ci chyba podesłać przepis na pyszną sałatkę z kapusty pekińskiej i kurczaka :)
OdpowiedzUsuń:)oj Koniecznie Kochana :D
OdpowiedzUsuń