POMIDORY ZE ŚMIETANĄ
Przepis ten jest stary jak świat. To ulubione danie mojego Taty...Potem stało się moim. Często robiłam je, żeby zrobić Mu przyjemność. Teraz posmakowało Mojemu Mężowi. I od niedawna robię je dla Niego na śniadanie z Moim Synkiem... Zawsze robimy Mu wielką przyjemność.... :)
Składniki:
- pomidory ( ile zmieści nasz żołądek ;) )
- cebulka ( analogicznie, mniej więcej jedna na 6 pomidorków)
- śmietana
- sól
- pieprz
Pomidory dzielimy na cząstki. Ja najczęściej kroje je bez ładu i składu. Cebulę kroimy w piórka, albo bez ładu i składu i wrzucamy do pomidorków. Mieszamy razem. Dodajemy kilka łyżek śmietany, solimy i pieprzymy. Wszystko razem mieszamy. I ... Gotowe ;)
To również moje ulubione danie z lat dziecięcych:) Zawsze się cieszę, gdy do niego wracam:) Takie proste, niby zwyczajne, ale jednak...nadzwyczajne;) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń:) prostota a tyle radości porawda? :)
OdpowiedzUsuń