CIASTECZKA
JAGLANO-OWSIANE
Pyszne, szybkie, banalnie proste. Lekko zmodyfikowany przepis mojej Babci na owsiane ciasteczka. Polecam gorąco.
Składniki na 2 blachy:
- 30 dkg płatków owsianych
- 10 dkg płatków jaglanych
- 10 dkg cukru
- 15 dkg masła
- 1 jajko
- 1 olejek migdałowy - kilka kropelek
Utrzeć masło z cukrem i jajem, dodać olejek i lekko wymieszać z płatkami. Kłaść łyżką na natłuszczony papier i piec w 180'C do lekkiego zrumienienia. Przestygnięte zdejmować z blachy. Smaczności !
Ile cukru?Fajne ciacha!
OdpowiedzUsuń:) słuszna uwaga :) już poprawiłam - 10 dkg :)
Usuńtakie domowe ciasteczka są najlepsze!
OdpowiedzUsuńPrzepyszna propozycja na jesienne, ponure wieczory, pychotka!
OdpowiedzUsuń